Ifrågasätt aldrig uppfostran

Ifrågasätt aldrig uppfostran

Som nybliven mamma var jag väldigt kritisk av mig, jag klankade exempelvis ner på föräldrar som stack ut på krogen bara några veckor efter förlossningen samt gravida kvinnor som valde att röka under graviditeten och dessutom tog jag upp andra ämnen här på bloggen som väckte ganska många reaktioner, både bra och dåliga. Jag tycker inte att jag är världsbäst bara för att jag skänker pengar till Barncancerfonden.

Den största anledningen till dessa inlägg och påhopp var osäkerheten jag själv hade men jag ville även framstå som en bra mamma till Börge och föregå med gott exempel. Nu är det en helt annan situation, det har gått lite över ett år sedan Börge föddes och jag är sedan länge fullkomligt säker på mig själv i min roll som mamma och även jag har börjat släppa lite på det här med exempelvis godisförbudet och under det senaste halvåret har även varit ute och roat mig vid några tillfällen. Jag skäms lite över hur jag resonerat kring vissa ämnen, trots allt fungerar vi olika, man behöver inte hålla med om och tycka samma om allting men däremot måste man respektera andras val.  Allting vi gör och besluten vi fattar är väl ändå av välmening. Vi gör ingenting medvetet som våra barn kan ta skada av utan snarare det som vi tror är bäst för dem och just därför är det fel att kränka andra föräldrar och ifrågasätta deras uppfostran. Vem är jag att döma? Det är inte fel att ge sina barn sötsaker, det är helt enkelt upp till var och en. Det är inte fel att ta en öl när barnen har lagt sig och det är inte våran ensak ifall en kvinna väljer att röka under graviditeten men däremot är tobak skadligt för fostret.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt över hur jag ar betett mig. Jag skulle själv bli alldeles till mig ifall någon utomstående person skulle tala om för mig hur jag skulle bete mig eller uppfostra min egen son, likaså gäller mina nära och kära. Jag är mamma, dessutom ensamstående och därmed fattar jag alla beslut gällande Börge. Ingen annan!

Stå på er, ni är dem bästa föräldrarna för just era barn och ingen kommer någonsin kunna ersätta eller göra ett bättre jobb än er.

uppfostra barn